Kava Neden Yükseldi?- 22.11.2022

Kava, kullanıcılarının geleneksel bir finansal aracıya ihtiyaç duymadan varlık ödünç almasına ve vermesine imkan sağlamak için birden fazla kripto para kullanan çapraz zincir DeFi kredi platformu olarak tanımlanıyor.

Kava protokolünün arkasındaki ana şirket olan Kava Labs; Brian Kerr, Ruaridh O'Donnell ve Scott Stuart tarafından kuruldu. Kava Labs’ın misyonu Katman-1 ekosistemini büyütmeye yardımcı olacak geliştiricileri güçlendirerek ve teşvik ederek Kava Network'ü geliştirmektir.

Kava, gelişmekte olan bir dizi Merkeziyetsiz Finans(DeFi) projesinden biri olarak kabul edilir. Bununla birlikte, çoğu DeFi projesi Ethereum üzerinde çalışırken, Kava bunun yerine Cosmos üzerine inşa edilmiştir Kava, daima yeterli miktarda sabit koin kredilerinin teminat altına alınmasını sağlamak için teminatlı borç pozisyonu (CDP) sistemi kullanıyor. Nitekim borçlu, teminat seviyesini gerekli eşiğin üzerinde tutamazsa, Kava tasfiye modülü devreye girerek eşiğin altında kalan CDP'lerdeki teminatı devralıyor ve satışını gerçekleştirmek için açık artırma modülüne gönderiyor.

Kava, son 24 saatte %4.23 yükselişiyle birlikte yaklaşık 16 TL’den işlem görüyor. Kava’daki bu yükselişin nedeni global bir kripto varlık platformunun Kava’yı listelemek için yol haritasına eklediğine yönelik duyurusu olabilir.