Kava Neden Yükseldi?- 25.10.2022

Kava, kullanıcılarının geleneksel bir finansal aracıya ihtiyaç duymadan varlık ödünç almasına ve vermesine imkan sağlamak için birden fazla kripto para kullanan çapraz zincir DeFi kredi platformu olarak tanımlanıyor.

Kava protokolünün arkasındaki ana şirket olan Kava Labs; Brian Kerr, Ruaridh O'Donnell ve Scott Stuart tarafından kuruldu. Kava Labs’ın misyonu Katman-1 ekosistemini büyütmeye yardımcı olacak geliştiricileri güçlendirerek ve teşvik ederek Kava Network'ü geliştirmektir.

Son 24 saatte %4 yükselişle birlikte dikkatleri üzerine çeken Kava yaklaşık 29 TL’den işlem görüyor. Kava’nın tüm piyasalardaki işlem hacmi ise %222 artışla birlikte yaklaşık 34 milyon USD olarak görünüyor. Kava’da son 7 gün içinde de yaklaşık %7 yükseliş kaydedildi.

Kava, geçtiğimiz günlerde resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Kava 11 Liquid Staking Mainnet tüm denetimleri ve testleri geçtiğini duyurmuştu. Kava 11 Liquid Staking Mainnet Lansman tarihi ise 26 Ekim olarak açıklanmıştı. Bu önemli gelişmenin Kava’nın fiyatına kaldıraç etkisi oluşturduğu söylenebilir.