Kripto Muhasebe Platformu Cryptio, Tohum Finansmanından 1.2 Milyon Dolar Topladı

Paris merkezli kripto muhasebe platformu Cryptio’nun, Draper Associates liderliğindeki bir tohum fonu (seed fund) turunda 1.2 milyon dolar topladığı duyuruldu. Turdaki diğer katılımcılar arasında ConsenSys Ventures, Outlier Ventures ve Aave kurucusu Stani Kulechov da yer alıyordu. Ayrıca yapılan bu finansman, Cryptio'nun bugüne kadarki toplam fonunu 1.4 milyon dolara getiriyor.

2018 yılında kurulan Cryptio’nun yeni sermaye ile dijital varlıklar için kurumsal muhasebe çözümünü ölçeklendirmesi hedefleniyor. İşletmelere vergi beyannamesi ve diğer faaliyetlerde yardımcı olan bir muhasebe platformu sağlayan Cryptio'nun kurucusu ve CEO'su Antoine Scalia, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Vergi, yaptığımız şeyin sadece küçük bir kısmı. Ödemeler, hazine, ürün geliştirme için kripto kullanan bir işletme olarak, tüm bu muhasebe kullanım durumlarını tanımlayan ve verileri muhasebe sistemine düzgün bir şekilde aktaran bir sisteme ihtiyaç var.”

Scalia, Cryptio'nun mevcut müşteri listesi arasında toplam 60 firmaya sahip olduğunu söyleyerek Cryptio'nun çözümünün küresel olduğunu belirtti:

“ABD, İngiltere, Almanya, İsviçre, Singapur ve hatta Kosta Rika ve Venezuela'da müşterilerimiz var.”

Şu anda Cryptio için çalışan yedi kişi var ve Scalia önümüzdeki altı ay içinde bir tasarımcı, mühendis ve ürün yöneticisi işe almak istiyor.