“Kripto Satın Al” Terimi Google Aramalarında Tüm zamanların En Yüksek Seviyesinde

Kripto para analiz şirketi The Tie'ın Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşıma göre, Google'da "kripto satın al" aramalarının sayısı Ocak ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı ve 2018 başındaki bir önceki zirveyi de aştı.

EtKzj36XAAYrQ-8.png

Kaynak: The TIE

Anahtar kelime, maksimum göreli ilgiyi gösteren 100 puanlık mükemmel bir Google Trends puanı aldı. Benzer bir artış, Google aramalarında hala güçlü bir konumda olan, 65'e düşmeden önce 100'lük mükemmel bir puana ulaşan Ethereum için de gözlemlendi. Bitcoin aramaları da yükseldi, ancak 2017 boğa piyasasının en yüksek seviyesinin oldukça altında kaldı.

The Tie'ın araştırma analisti Treyce Dahlem, bu tablolarla ilgili şu şekilde bir açıklama yaptı:

“Popüler kripto terimlerine olan arama ilgisi Google Trends'de tüm zamanların en yüksek seviyesinde. Bunun nedeni, gördüğümüz son fiyat rallileri, Reddit'teki spekülatif yorumlar, daha fazla varlığa iz bırakmak isteyenler veya yatırımcıların enflasyona karşı koruma arayışında bir makro değişiklik olsun isteyenler. Fakat bir şey çok açık, kriptoya hızla artan bir ilgi var ve yeni yatırımcılar ekosisteme girmenin en iyi yolunu arıyor.”