Kripto Yatırım Şirketi Arca, Bitcoin Trust’ı Oluşturmak İçin SEC İle Görüşüyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından 25 Şubat Perşembe günü yayınlanan bir dosyaya göre, kripto yatırım firması Arca, bir Bitcoin Trust’ı (Tröst) oluşturma planlarını sürdürüyor.

Arca trustı, bu yıl her birinin Bitcoin Trust ürünleri için planladığı BlockFi ve Osprey Funds'ın benzer ürünlerine katılacak. Ayrıca Bitwise da 2021'de bir Bitcoin Trust’ı başlatmak için başvuruda bulunmuştu. Ürünler, yatırımcıların kripto para birimini doğrudan satın almadan Bitcoin kullanmalarını mümkün kılıyor.

Tüm bu ürünlerin, 2013'ten beri işlem gören ve piyasada baskın bir güç olan Grayscale'in Bitcoin Trust (GBTC) ile rekabet etmesi gerekiyor. Kaliforniya merkezli Arca, yalnızca 25.000 dolar ve üzeri dış yatırımları kabul edecek olan trust için şimdiden 100.000 dolar topladı.

Ayrıca Arca, geçen yılın Temmuz ayında SEC ile Arca ABD Hazine Fonu'nu kurduktan yedi ay sonra, Ocak ayında A Serisi fonundan 10 milyon dolar topladı. Ethereum tabanlı bu fondaki yatırımcılar, “ArCoins” olarak bilinen ERC-1404 tokenleri biçiminde hisselere sahip oldu.


Trust (Tröst) Nedir?

Trust (Tröst), en basit haliyle, aynı alanda iş yapan çeşitli ortaklıkların pay belgitlerinin bir ortaklıkça elde edilmesi ve yönetimlerinin bu ortaklığı yöneten gruba aktarılmasıyla oluşan bir ortaklıklar birliğidir.