Litecoin (LTC) Neden Yükseldi?- 02.05.2023

2011 yılında eski Google çalışanı Charlie Lee tarafından kurulan ve geliştirilen Litecoin, dünyadaki herkese anında ve sıfıra yakın maliyetle ödeme yapılmasını sağlayan kişiden kişiye (P2P) bir dijital para birimidir. İlk çıktığı dönemde güzel bir başarı yakalayan Litecoin diğer kripto para birimlerinin yanında kendine önemli bir yer edindi. Tamamen merkeziyetsiz, açık kaynaklı, küresel bir ödeme ağıdır. Litecoin ekosisteminin yerel tokeni LTC’dir.

Blokzincir tabanlı bir kripto para birimi olarak Litecoin, güçlü kriptografik savunmalarla güvence altına alınmaktadır. Bitcoin gibi Litecoin de işlemlerin hızlı ve hatasız bir şekilde onaylanmasını sağlamak için İş İspatı (PoW) mekanizmasını kullanır.

LTC, son 24 saatte %0.25’lik yükselişle birlikte yaklaşık 1.820 TL’den işlem görüyor. Litecoin topluluğu LTC-20 için bir test standardı önermeye karar verdi ve ardından bu amaçla bir test token’ı oluşturdu. Standartın, arzı 84 milyon olan Litecoin Ordinals Protokollerinin üzerinde geliştirildiği belirtildi. Bu deneyin amacının LTC-20 token’larını dağıtmak, belirli miktarda token mint etmek ve belirli sayıda token’ı transfer etmek olduğu belirtiliyor. Bu gelişmenin Litecoin topluluğunda heyecan oluşturmuş olabileceği söylenebilir. Öte yandan Litecoin halving’ine 84 gün kaldı. Ağustos 2015 ve 2019'da gerçekleşen halving öncesinde LTC’de yükselişler görünmüştü. Nitekim yatırımcıların 84 gün sonra gerçekleşecek halving’i (yarılanma) şimdiden fiyatlandırdığını da düşünebiliriz.