Forbes Blokzincir 50 listesine bu yıl ilk kez eklenen şirketlerin yarısından fazlası, iş kollarında karşılaşılan lojistik sorunları çözmek için blokzinciri kullanıyor.
Yıllık çeteleye eklenen 21 yeni katılımcının 11'i, tedarik zincirleri, ürün takibi ve nakliye bilgileri ile ilgili sorunlara blokzincir ve DLT (Dağıtılmış Defter Teknolojisi) tabanlı çözümler uyguluyor. Forbes'a göre;
"Yüzlerce büyük şirket artık işlemlerini daha verimli hale getirmek için Bitcoin ve onun temelindeki teknolojiyi kullanıyor. Bununla birlikte, Blokzincir 50'deki çoğu şirket Bitcoin spekülatörleri değil, kripto para biriminin altında yatan teknolojiyi yenilikçi yollarla kullanmak istiyor.”
Bu kategorideki büyük şirketlerden bazıları arasında, dronlar için blokzincir destekli bir hava trafik kontrol sistemi kullanan Boeing, 300'den fazla müşterisi olan bir deniz taşımacılığı konsorsiyumu işleten Oracle ve blokzinciri kullanarak şişeleyiciler arasındaki siparişleri, gönderileri ve faturaları izleyen Coca Cola'nın CONA Hizmetleri bulunuyor.
Bunların yanı sıra, Fransız süpermarket zinciri Carrefour yeni bir şirket ve şu anda kendi gıda izlenebilirliği blokzinciri aracılığıyla 30 ürün hattını takip ediyor. Bir diğeri ise küresel tedarik zincirlerinin sürdürülebilirliğini artırmak için blokzinciri kullanan Sappi.
Kurumsal odaklı, küresel bir blokzincir lojistik pazarının ortaya çıkması, satıcıları arasında şiddetli bir rekabete ilham verdi ve bu pazarın 2025 yılına kadar 765.5 milyon dolar değerinde olması bekleniyor.