Macarlar Kripto Para Birimlerinin Yatırım Potansiyeliyle İlgileniyor

Pazar araştırma firması Opinio ve bir kripto varlık platformu tarafından gerçekleştirilen anketin sonuçları Macarların kripto paraların sunduğu uzun vadeli yatırım fırsatları hakkında daha fazla bilgi edinmek istediklerini ortaya koydu.

Çevrimiçi olarak yapılan anket, Aralık ayının ilk yarısında, akıllı telefon sahibi olan 18 ila 59 yaş arasındaki 1.034 katılımcıyla ve yaşın yanı sıra cinsiyet, eğitim, ikamet yeri de dikkate alınarak gerçekleştirildi.

Söz konusu araştırma, Macarların çoğunluğunun kripto para yatırımlarının halen ortalamanın üzerinde riskler taşıdığını düşündüğünü ortaya koydu. Ülkede görülen bir diğer sorun ise Macarcada dijital varlıklar hakkında yeterli bilgi bulunmaması oldu.

Kripto para edinmeye açık olan katılımcılar, uzun vadeli yatırım fırsatları, bu tür işlemlerden elde edilen gelirin nasıl vergilendirildiği ve ticaret için hangi yerel ve uluslararası düzenlemelerin geçerli olduğu hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyor. Anket sonuçlarında katılımcıların %86'sının hiç kripto para kullanmadığı, %4'ünün ise ara sıra kullandığı saptandı. Katılımcıların yaklaşık %3'ü kripto varlıklarını ek gelir kaynağı olarak görürken, %1'iyse kripto para birimlerinin birincil gelir kaynağı olduğunu söyledi. Anket sonuçlarında ayrıca kripto varlıklardan uzak duran Macarların bile Bitcoin hakkında bilgi sahibi olduğu kaydedildi. Kripto para yatırımcılarının %61'i Bitcoin (BTC) satın almayı tercih ettiklerini belirtti.

Tarihler 17 Eylül 2021’i gösterdiğinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de Satoshi Nakamoto anısına heykel dikildi. Heykel Bitcoin'in yaratıcıları için yapılan ilk eser olarak dikkati çekiyor. Heykel projesinin kripto para birimlerine olan farkındalığı arttırmak amacıyla geliştirildiği vurgulanmıştı.