Marathon’un Bitcoin Madencilik Havuzu Marapool, Taproot İçin Sinyal Vermeye Başladı

31 Mayıs Pazartesi günü, halka açık kurumsal madencilik firması Marathon Digital Holdings, şirketin Taproot'u içeren Bitcoin Core geliştiricileri tarafından sunulan en son kod tabanını benimsediğini duyurdu.

Marathon, yaptığı Taproot sinyal duyurusunda, Bitcoin madencilik havuzunun “filtreleme işlemlerini durduracağını” açıkladı. Şirket, Kuzey Amerika madencilik havuzu Marapool'un “Bitcoin Core 0.21.1 sürümünü benimsediğini ve uyguladığını” söyledi. Devamında, yeni 0.21.1 kod tabanı, geliştiricilerin gizlilik ve ölçeklendirme iyileştirmeleri ile birlikte teknik gelişmeleri de ekleyeceğini belirtti.

Marathon CEO'su Fred Thiel, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Marathon, merkeziyetsizlik ve gizlilik dahil olmak üzere Bitcoin topluluğunun temel ilkelerine adanmıştır.”

“Önümüzdeki hafta boyunca, tüm madencilerimizi Taproot desteği de dahil olmak üzere tam standart Bitcoin çekirdek 0.21.1 doğrulayıcısına güncelleyeceğiz. Tam standart Bitcoin çekirdek doğrulayıcısını benimseyerek, blokzincirdeki işlemleri, standart doğrulayıcı kullanan diğer tüm madencilerle aynı şekilde doğrulayacağız.”

Taproot için sinyal vermeye başlayan Marathon, bu yıl Bitcoin madenciliği sektöründe birçok aksiyonda bulundu. Aralık 2020'de firma, Bitmain'den 70.000 adet Antminer S19 Bitcoin madencilik ekipmanını 170 milyon dolara satın aldığını duyurmuştu. Geçtiğimiz hafta ise Marathon, şirketin Teksas'ta inşa edilmekte olan 300 megawattlık yeni bir Compute North veri merkezinde yaklaşık 73.000 Bitcoin madencilik teçhizatına ev sahipliği yapacağını ve operasyonlarının yaklaşık %70’inin karbon nötr olacağını belirtmişti.