Marlin (POND) Neden Düştü? – 01.05.2023

Marlin (POND), DeFi ve Web 3.0 için yüksek performanslı programlanabilir bir ağ altyapısı sağlayan açık kaynaklı bir kripto para projesidir. Marlin ağındaki Metanodes adı verilen node’lar, geliştiricilerin özelleştirilmiş kaplamaları dağıtmaları ve uç hesaplamaları gerçekleştirmeleri için sanal bir yönlendirici arabirimi sağlayan MarlinVM’yi çalıştırır.

Marlin, ağ katmanı optimizasyonlarına odaklanan birkaç katman 0 projesinden biridir. IPFS’yi teşvik eden Filecoin’e benzer bir mekanizmaya sahip olduğu söylenebilir. Katman-1 ve katman-2 platformları için oluşturulmuş ağ geçitleri sunar.

Marlin, tümü eşler arası ağ oluşturma konusunda geniş deneyime sahip geliştiriciler Siddhartha, Prateesh ve Roshan tarafından kurulmuştur.

Marlin, Polygon için oluşturulan ve sürdürülen flashbots istemcisi olan “mev-bor”u MATIC doğrulayıcıları için çalıştırdı. Polygon ağında doğrulayıcı olarak görev yapan kullanıcılar, mev-bor sayesinde daha karlı işlemler gerçekleştirerek ekstra ücretler kazanabilecekler. Polygon için MEV kontrol panelinde önemli bir özellik güncellemesi yapan Marlin’in token’ı POND bir süredir yükselişteydi, fakat son 24 saatte %8.44’lük düşüşle birlikte yaklaşık 0.21 TL’den işlem görüyor. Bu düşüşü bir piyasa düzeltmesi olarak değerlendirebiliriz.