Mastercard, Bahamalar'ın Merkez Bankası Dijital Para Birimine Bağlı Bir Ön Ödemeli Kart Ortaklığı Oluşturuyor

Bahamalar'ın merkez bankası dijital para birimi (CBDC) olan Sand Dollar, Mastercard'ı içeren yeni bir ön ödemeli kart düzenlemesinin merkezinde yer alıyor.

17 Şubat Çarşamba günü, merkez bankasına ek olarak mobil ödeme hizmeti sağlayıcısı Island Pay'i de içeren kurulumun ayrıntılarını yayınlayan Mastercard, kullanıcıların satın alma işlemleri sırasında Bahamalar'ın merkez bankası dijital para birimi (CBDC) olan Sand Dollar'ı anında nakde çevirmelerine olanak tanıyan bir ön ödemeli kart çıkaracağını açıkladı.

Bahamalar, geçen yılın Ekim ayında CBDC'yi tam olarak dağıtmadan önce 2019'da Sand Dollar denemesini yaptı. Başlangıçta, kullanıcı kaydı gerektiren dijital bir uygulama aracılığıyla yalnızca belirli satıcılar tarafından kabul edildi. Yeni ön ödemeli kart sayesinde ise artık Mastercard'ı kabul eden tüm satıcılarda kullanılabilecek.

Mastercard'ın Dijital Varlık ve Blokzincir Ürünleri Ortaklıkları Başkan Yardımcısı Raj Dhamodharan, Mastercard'ın, hükümetler için yeni ödeme biçimleriyle ilgili olanaklar yaratmaya odaklandığını söyleyerek devam etti:

“Bu ortaklık, özel ve kamu sektörünün en güçlü tüketici korumasını ve mevzuata uygunluk seviyelerini sunarken, neyin mümkün olduğunu yeniden düşünülebileceğinin bir örneğidir.”