Mastercard, Dünyanın İlk Kişiselleştirilebilir NFT Kartını Piyasaya Sürüyor

Mastercard, NFT avatar özelleştirme özelliğine sahip dünyanın ilk banka kartını duyurdu. Buna göre söz konusu özellikteki karta sahip olan kullanıcılar kartlarının yüzünü doğrulanabilir şekilde sahip oldukları bir NFT avatarıyla kişiselleştirebilecek ve dünya çapında Mastercard'ın kabul edildiği 90 milyondan fazla yerde harcama yapabilecek.

Geliştirilen bu ürün için Hi ile iş birliği yapıldı. hi Kurucu Ortağı Sean Rach, konuya ilişkin, “NFT kartları sadece harika görünmekle kalmıyor, aynı zamanda insanların hangi çevrimiçi topluluğa ait olduklarını gerçek dünyada da göstermeleri için harika bir yol. Fiat, sabit koin veya diğer kripto paraları harcama esnekliği, cazip finansal ve yaşam tarzı ödülleriyle birleştiğinde, kartımızın pazarda ezber bozan bir ürün olacağından eminiz." İfadelerini kullandı.

Mastercard Kripto ve Fintech Etkinleştirme Kıdemli Başkan Yardımcısı Christian Rau da "Hi ile birlikte çalışarak pazarda inovasyonu teşvik etmeye ve bu özelleştirilebilir kartları Mastercard'dan beklediğiniz emniyet ve güvenlikle birlikte sunmaya devam etmekten gurur duyuyoruz" dedi.

hi Debit Card, hi'deki üyelik kademesine bağlı olarak bir dizi avantaja sahip altı farklı seçenekte mevcut olacak. Gold üyeler için NFT kişiselleştirme, Mastercard'ın kart tasarım standartlarını karşılaması koşuluyla, kartın yüzünün doğrulanabilir şekilde sahip olunan bir NFT avatarıyla kişiselleştirilmesine olanak tanıyacak. hi Gold ve üzeri üyeler; CryptoPunks, Moonbirds, Goblins, Bored Apes ve Azukis dahil olmak üzere sınırlı sayıda NFT koleksiyonunu destekleyecek olan NFT avatar özelleştirmesi için uygun olacak. . NFT sahiplerinden kart özelleştirme başvurusunda bulunabilmeleri için NFT sahibi olduklarını doğrulamaları istenecek.