Mastercard Kripto Para ile Ödemeler Konusunda Pozitif Açıklamalar Yaptı

Mastercard kripto para birimleri ve merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) gibi dijital varlıklar, finansal sistemin altyapısını dönüştürme potansiyeline sahip olduğunu; NFT'ler, blokzincir oyunları ve metaverse deneyimleri, tüketicilerin alışveriş yapma ve iletişim kurma şeklini değiştirebileceğine açıklamalarında yer verdi.

Kripto para potansiyelini açığa çıkarmak için teknoloji, bankacılık, finans ve kriptonun en iyilerini bir araya getirilmesi gerekliliğini vurguladı. Böylece çeşitli yeni hizmetler yaratılacak ve paranın hareketini daha hızlı, daha basit ve daha ucuz hale getirmek mümkün olacaktır. Kriptoyu bir ödeme aracı yapmak uzun zamandır üzerinde çalışılan önemli adımlardan biridir.

Ödeme devi şirket Mastercard'ın yöneticisi Raj Dhamodharan kripto paralarla ilgili açıklamalarının yayımlandığı yazıda şunları aktardı:

“Bir gün, bir dijital para birimine sahip olma ve harcama yeteneği, temassız bir kart ödemesi yapmak kadar sorunsuz olabilir. Tüm bunları mümkün kılmak için uzun bir yol var, ancak bugün bunu gerçekleştirmek için geliştirdiğimiz şey burada.”