Meitu, Son Satın Alımının Ardından 100 Milyon Dolarlık Bitcoin ve Ethereum’a Sahip Oldu

Hong-Kong teknoloji şirketi Meitu, dün (8 Nisan Perşembe günü) 10 milyon dolarlık Bitcoin (BTC) daha satın aldığını açıklamasının ardından, kripto para varlıklarının toplam değerini yaklaşık 100 milyon dolara çıkardı.

Meitu Inc'in (Cayman Adaları'nda yerleşik) tamamına sahip olduğu Hong-Kong yan kuruluşu olan Meitu HK, 175,67798279 birim Bitcoin'i 10 milyon dolarlık bir fiyatla satın aldı ve bu da kripto para başına yaklaşık 57.000 dolarlık bir satın alma fiyatına denk geliyor.

Meitu, geçtiğimiz ayın başlarında da 40 milyon dolar değerinde Ethereum ve Bitcoin aldığını duyurmuştu ve bunun bir “Kripto Para Yatırım Planı” nın parçası olduğunu söylemişti. Daha sonrasında yaptıkları planın, 100 milyon dolar değerinde kripto satın almayı amaçladığını belirtmişti. Devamında, Singapur merkezli yan kuruluşu olan Miracle Vision’un ek olarak 50 milyon dolara yakın bir değerde kripto para satın aldığını daha duyurmuştu. Dün yapılan son satın almanın ardından, firma toplam 49.5 milyon dolar değerinde BTC ve 50.5 milyon dolar değerinde ETH daha satın almış oldu.

Firma tarafından yapılan bir açıklamada, Bitcoin varlıklarına ekleme yapma nedenleri ortaya kondu:

“Yönetim Kurulu, mobil internetin PC internetini ve diğer birçok çevrimdışı sektörü kesintiye uğratmasına benzer şekilde, blokzincir teknolojisinin hem mevcut finans hem de teknoloji endüstrilerini bozma potansiyeline sahip olduğu görüşündedir.” “Bazı özellikleri, Bitcoin'i potansiyel olarak altın, değerli taş ve emlak gibi diğer alternatif değer depolarından daha üstün bir form haline getirebilir. Alternatif bir değer deposu olan fiyatı, öncelikle yatırımcıların ve genel halkın fikir birliği ile yönlendirilen gelecekteki talebin bir fonksiyonudur.”