Meksika’nın CBDC’sinin Ne Zaman Hazır Olacağı Belirsizliğini Koruyor

Yerel basında çıkan haberlere göre, Meksika'nın merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) daha önce öngörüldüğü gibi 2024 yılına kadar hazır olmayacağı görünüyor.

Haber kuruluşu El Sol de Mexico, CBDC'nin durumu hakkında şeffaflık talebiyle Meksika Merkez Bankası ile temasa geçti. Merkez bankasının açıklaması özetle şu şekilde oldu:

“…Bu ilk aşamanın sonucu, şu anda belirlenmekte olan bir bütçenin hazırlanmasını gerektiriyor ve bu da söz konusu CBDC'nin mevcut olacağı olası bir tarihin belirlenmesine izin verecek…”

2021 yılının sonlarında, Meksika Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Jonathan Heath, ülkenin dijital pesosunun 2024 yılına kadar hayata geçeceğini öne sürmüştü. Meksika Merkez Bankası Başkanı Victoria Rodríguez Ceja ise Nisan 2022'de CBDC'nin 2025 yılına kadar dolaşımda olacağını öne sürmüştü.

Geçen haftaki açıklama ise bunun aksini gösteriyor. Zira Meksika Merkez Bankası'nın 2024-2025 son tarihi içinde belirli bir lansman tarihi belirlediğini kastetmiş olması mümkün olsa da, Merkez Bankası’nın El Sol de Mexico’ya yaptığı açıklama güçlü bir şekilde CBDC'nin tüm zaman çizelgesinin belirsiz olduğunu gösteriyor.