Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, Başkan Seçilirse Maaşını Bitcoin Olarak Alacağını Söyledi

Miami Belediye Başkanı olan ABD Başkan adayı Francis Suarez, başkan seçilmesi halinde maaşının bir parçası olarak Bitcoin kabul etmeye açık olacağını söyledi. Suarez, The Block'a konuşarak, "Maaşımı Bitcoin olarak bile alabilirim ki bunun eğlenceli olacağını düşünüyorum. Bunu şu anda Belediye Başkanı olarak yapıyorum, başkan olarak neden yapmayayım anlamıyorum." İfadelerini kullandı.

Suarez, özgürlüğü garanti altına almanın bir aracı olarak gördüğü için Bitcoin'i desteklemenin önemine inandığını vurgulayarak "Kripto para birimini desteklemek, Bitcoin'i desteklemek başkan olarak yapacağım bir şey. Bunların ABD gibi bir ülke için çok iyi olduğunu düşünüyorum zira tamamen kontrolden çıkmış ve aşırı politik hale gelmiş bir para sistemi üzerinde iyi bir koruma ve denge unsuru oluşturuyorlar." dedi.

Rakibi Florida Valisi Ron DeSantis'in kripto konusundaki duruşuyla ilgili olarak Suarez, "Valinin söylediğini duyduğum tek şey, Merkez Bankası Dijital Para Birimlerine (CBDC'ler) karşı olduğu" dedi. DeSantis'in sadece CBDC'lere karşı çıkmanın ötesine geçmesi gerektiğini vurgulayan Suarez, "Merkez bankası dijital para birimlerinin kötü olduğunu söylemenin ötesine geçmelisiniz. Bu konuda herkes hemfikir. Bu çok kolay bir pozisyon." şeklinde konuştu.

Cumhuriyetçi Partiden başkanlık yarışına katılacak ilk Latin Amerika kökenli aday olarak öne çıkan 45 yaşındaki Francis Suarez, 2017 yılından bu yana Miami Belediye Başkanı olarak görev yapıyor.