MicroStrategy’nin Elindeki BTC Miktarı 3 Milyar Dolar Değerini Aştı, Altı Ayda Hisse Fiyatı %667 Oranında Arttı

Microstrategy’nin elindeki Bitcoin miktarı an itibariyle 3 milyar doları aştı ve hisse fiyatı Ağustos ayından bu yana %667 oranında arttı.

MicroStrategy'nin yedek varlık olarak 250 milyon dolar değerinde Bitcoin satın almasının üzerinden sadece altı ay geçti ancak o zamandan beri Bitcoin'in fiyatındaki büyük artış göz önüne alındığında, kurucu ortak CEO Michael Saylor'un kripto para biriminin kısa vadeli potansiyeli konusunda haklı olduğu gözüküyor.

Elektrikli otomobil devi Tesla’nın, dün (8 Şubat Pazartesi günü) rezerv varlık olarak 1.5 milyar dolarlık Bitcoin satın aldığını açıklamasından sonra Saylor, Twitter üzerinden Musk'ı tebrik etti ve teşekkür ederek şunları söyledi:

“Bilançolarına Bitcoin’i ekledikleri için Elon Musk ve Tesla'yı kutlarım ve teşekkür ederim. Bu liderlikten tüm dünya yararlanacak.”

Tesla'nın duyurusu Bitcoin için büyük bir ilgi oluştururken, MicroStrategy geçen Ağustos ayında yapılan ilk açıklamadan bu yana istikrarlı bir şekilde BTC satın almaya devam ediyor. Geçen haftalarda Saylor, şirketin toplam 70.784 BTC yani yaklaşık olarak 2.3 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldığını açıklamıştı.