Mike Novogratz Gary Gensleri Eleştirdi

Milyarder yatırımcı Mike Novogratz, mevcut SEC (Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) Başkanı Gary Gensler döneminde açılan pek çok dava için düşüş beklentisini ifade etti. Forbes ile gerçekleştirdiği röportajda, Novogratz, SEC'in kripto varlıklarını düzenleme yaklaşımındaki tutarsızlıkları ve özellikle vadeli işlem ETF'lerine izin verilirken, uzun süre spot Bitcoin ETF'inin reddedilmesine yönelik eleştirilerini dile getirdi.

Novogratz'a göre, SEC'in bu kararındaki mantıksal tutarsızlıklar, kripto varlıkların finansal sistem içinde entegrasyonunun kaçınılmazlığının giderek daha fazla kabul edilmesini yansıtıyor. Ayrıca, bir sonraki SEC başkanının siyasi bağlantısı ne olursa olsun, Gensler döneminde açılan birçok davada düşüş ihtimali olduğunu belirtti. Novogratz, dijital varlıkların menkul kıymetler veya emtia olarak sınıflandırılmasına dair devam eden düzenleyici belirsizliklere de dikkat çekti. Geleneksel menkul kıymetler için tasarlanan eski Howey Testi'nin, blokzincir tabanlı teknolojilerin karmaşıklıklarını yeterince ele alamadığını, bu durumun endüstrinin büyümesini engellediğini ve düzenleyici ortamda gezinen işletmelere ek mali yükler getirdiğini vurguladı.

Mike Novogratz, mevzuat belirsizliğinin yol açtığı hayal kırıklığını ve bu durumun uyumluluk ve risk hafifletme konusuna öncelik veren firmalar üzerindeki etkisini kabul ederek, hem federal hem de eyalet düzeyinde açık ve kapsamlı düzenleyici çerçevelerin önemini vurguladı. Kripto para piyasasındaki mevcut trendlere ve bu trendlerin sektör üzerindeki etkisine dair önemli görüşler paylaştı. Özellikle, Grayscale'in Bitcoin ürününe yönelik artan incelemeler ve yatırımcıların Invesco, BlackRock ve Fidelity gibi endüstri devleri tarafından sunulan alternatif ETF'lere yönelişine dikkat çekti. Bu durum, yatırım seçeneklerinde güven ve maliyet etkinliğinin önemini vurguladı.