Mısır’ın En Büyük Bankası Sınır Ötesi Ödemeler İçin Ripple ile Anlaştı

Mısır Ulusal Bankası’nın (NBE), Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) Mısır’a para transferi yapmak için Ripple'ın blokzincir teknolojisini kullanacağı duyuruldu.

Mısır'ın en büyük bankasının, Orta Doğu ülkesinde çalışan çok sayıda Mısırlıya hizmet vermek için BAE'deki finansal hizmetler firması LuLu International Exchange ile çalışacağını açıklayan Ripple, üçüncü taraf verilerine dayanarak, Mısır için havale piyasasının çok büyük olduğunu ve Kuzey Afrika ülkesinin yalnızca 2020'de 24 milyar dolar kazandığını belirtti.

NBE Finansal Kurumlar ve Uluslararası Finansal Hizmetler Grup Başkanı Hesham Elsafty, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“Göçmen dövizlerinin Mısır ekonomisinde oynadığı önemli rol göz önüne alındığında, Mısır Ulusal Bankası bu iş koluyla ilgili altyapıyı sürekli olarak geliştirmeyi hedefliyor.”

Duyuruya göre, RippleNet'e (Ripple'ın dağıtık defter tabanlı ödeme ağı) katılarak banka ve LuLu daha ucuz, hızlı ve güvenilir ödemelere erişmeye çalışıyor. Firmalar, likiditenin sağlanması için XRP kripto para birimini kullanıp kullanmayacaklarını ise henüz netleştirmedi.