Nasdaq’tan Matt Savarse Kripto Para Saklama Hizmetine İlişkin Konuştu

Nasdaq, müşterilerine kripto para saklama hizmetleri sunmaya başlamak için Haziran 2023'ün sonuna kadar New York Finansal Hizmetler Departmanı'ndan (NYDFS) onay bekliyor. Nasdaq'ın Dijital Varlıklar Strateji Başkanı olan Matt Savarese, son podcast röportajında şu şekilde değerlendirmede bulundu:

“Güven biraz sarsılmaya başlamıştı ve gerçekten de güvenilir bir oyuncunun devreye girmesine ihtiyaçları vardı. Biz doğru yoldayız. Saklama hizmetinin bu temel yönüne sahip olmak kesinlikle çok önemliydi ve kurumların bu alandan geri adım atmadıklarını görüyoruz, ancak aslında bizim gibi oyunculara 'harika, bunu nasıl sağlayacaklarını biliyorlar' demek istiyorlar…”

Nasdaq Dijital Varlıklar Kıdemli Başkan Yardımcısı Ira Auerbach da Paris'te verdiği bir röportajda, küresel borsa grubunun gerekli tüm teknik altyapıyı ve düzenleyici onayları almak için ilerlediğini söylemişti. Auerbach, ayrıca Bitcoin ve Ethereum’un saklanmasının, grubun dijital varlıklar bölümü için geniş bir hizmet paketi oluşturmanın ilk adımı olacağını ve nihayetinde finansal kurumlar için yürütmeyi de içereceğini belirtmişti.