NEAR Protocol (NEAR) Neden Düştü? -20.03.2023

NEAR Protocol, merkeziyetsiz bir uygulama (dApp) geliştirici ve kullanıcı dostu olmaya odaklanan Ethereum’a rakip gösterilen blokzincir platformudur. NEAR Protocol, topluluk tarafından yönetilen bir bulut bilgi işlem platformu olarak çalışan, akıllı sözleşme yeteneğine sahip, halka açık bir Pay İspatı (PoS) blokzinciridir.

Ethereum, EOS ve Polkadot gibi blokzincirlere rakip olarak gösterilen, NEAR Collective tarafından oluşturulan NEAR Protocol; merkeziyetsiz uygulamaları (dApps) barındırmak için tasarlanmıştır. NEAR Protocol, geliştirici ve kullanıcı dostu bir platform oluşturmaya odaklanmıştır. Bu görevi yerine getirmek için yalnızca kriptografik cüzdan adreslerinin aksine kolaylıkla okunabilen hesap adları ve yeni kullanıcıların bir cüzdan gerektirmeden dApp’ler ve akıllı sözleşmelerle etkileşim kurma yeteneği gibi özellikleri ekosistemine dahil etmiştir.

NEAR, son 24 saatte %1.66 düşüşle birlikte 40.93 TL’den işlem görüyor. NEAR’ın düşüşüne yol açabilecek herhangi bir haber akışı mevcut değil. Son 7 günde yaklaşık %8  yükselen NEAR’daki bugünkü düşüşü düzeltme hareketi olarak görebiliriz.