NEO Neden Yükseldi? -27.03.2023

Neo, kullandığı blokzincir teknolojisi ile merkeziyetsiz, güvenli, açık ve aracısız bir şekilde işlem yapılmasını sağlamaktadır. Kullanıcılar işlem yapmanın yanı sıra farklı varlıkların dolaşımını da sağlayabilir. Neo’ya tüm kaydedilmiş varlıklar yasal olarak korunmaktadır. Neo kendisini, dijitalleştirilmiş ödemelerin, kimliklerin ve varlıkların bir araya geldiği yeni bir ekonomi olan yeni nesil internetin temeli olma hedefine sahip hızla büyüyen ve gelişen bir ekosistem olarak tanımlıyor. Neo’nun arkasındaki ekip ağ için yeni altyapı oluşturan ve giriş engellerini azaltan dünya çapında bir geliştirici topluluğu oluşturmanın yanı sıra, insanları blokzincir üzerinde merkeziyetsiz uygulamalar ve akıllı sözleşmeler oluşturmaya teşvik etmek için tasarlanmış bir EcoBoost girişimi yürütüyor.

Diğer birçok blokzincirin aksine, bu ağın NEO ve GAS olmak üzere iki yerel token’ı vardır. NEO bir yatırım token’ı olarak hizmet verir ve insanların blokzincirindeki iyileştirmelerle ilgili oylamalara katılmasına olanak tanır.

NEO, son 24 saatte %5.06 yükselişle birlikte 248.73 TL’den işlem görüyor. NEO’nın tüm piyasalardaki işlem hacmi ise son 24 saatte %112 artışla birlikte yaklaşık 85 milyon USD olarak görünüyor. NEO geçtiğimiz hafta NeoChat adlı anlık mesajlaşma hizmeti başlattığını duyurmuştu. Bunun ardından da kullanıcıların daha fazla bNEO token satın almak için GAS ödüllerini kullanmalarına olanak tanıyan bir Neo compounder duyurusu geldi. Bunlarla birlikte Çin’e ait bazı bankaların Hong Kong'daki şubelerinin yerel kripto para şirketlerine hizmet sunmaya başladığına yönelik gelişme de NEO’daki yükselişin nedenlerinden birisi olabilir.