NEO Neden Yükseldi?- 27.09.2022

NEO, akıllı sözleşmelerin ve dijital varlıkların geliştirilmesini sağlayan bir blokzincir platformudur. Çin’in halka açık ilk blokzincir platformu olarak kabul edilen NEO, merkeziyetsiz bir akıllı ekonomi sistemi inşa etmek için akıllı sözleşmelerin kullanımıyla dijital varlıkların yönetimini kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. NEO, çift token mekanizmasına sahip ilk halka açık blok zinciri platformudur. NEO ve Gas olmak üzere iki token kullanır ve her biri ağ üzerinde farklı işlevlere hizmet eder:

Da Hongfei ve Erik Zhang Haziran 2014'te  “Antshares” adıyla piyasaya sürdüğü NEO, akıllı sözleşmelerin yanı sıra merkeziyetsiz uygulamaları (DApp) ve ICO’ları (Koinin İlk İhracı) da desteklediği için sunduğu benzer işlevler nedeniyle Ethereum’a benzetilmektedir. NEO’yu bazı kişiler "Çin'in Ethereum'u" olarak betimlemektedir.

 Neo, kodu bir ortamda derleyen NeoVM adlı özelleştirilmiş bir Docker sürümü sayesinde Javascript ve C++ gibi birden fazla programlama dilini destekleme yeteneğine sahiptir. Buna karşın Ethereum, akıllı sözleşmeler gerçekleştirmek için özel programlama dillerine ihtiyaç duyar.

NEO, kendisini yeni nesil internetin temeli olma hedefine sahip “hızla büyüyen ve gelişen” bir ekosistem, yani dijitalleştirilmiş ödemelerin, kimliklerin ve varlıkların bir araya geldiği yeni, akıllı bir ekonomi olarak tanıtmaktadır.

NEO, son 24 saatte %10 yükselişiyle yaklaşık 172 TL’den işlem görüyor. NEO’nun tüm piyasalardaki işlem hacmi ise %185 artışla yaklaşık 88 milyon USD olarak görünüyor. NEO’daki bu yükselişin nedeni teknik analiz kaynaklı faktörlerle birlikte Neo'nun büyümesi için oluşturulan yeni kanalları ‘NeoPod’ duyurusu olabilir. NeoPod, kendini işine adamış ve bilgili topluluk üyelerinin Neo'nun erişimini genişletmeye yardımcı olmak için bir araya geldiği bir ekip girişimi olarak tanıtıldı. Neo Pods programının bir üyelerinin özetle aşağıdaki şekillerde fayda sağlayabileceği kaydedildi:

  • Neo teknolojileri ve Neo ekosistemi hakkındaki bilgileri derinleştirmek ve açık fikirli Neo destekçilerinden oluşan destekleyici bir topluluğa katılmak
  • Proje ekiplerine doğrudan ilk geri bildirim sağlama becerisine sahip olmak
  • Discord'daki özel, sadece davetlilere açık NeoPod kanalının parçası olmak
  • NeoPod'u büyüdükçe şekillendirmek için karar alma sürecine dahil olmak
  • Özel Neo hediyeleri ve ürünleri almak
  • Neo Global Development'tan (NGD) potansiyel olarak finansal destek almak