NFT Oyunu CryptOrchids, Chainlink ile İş Birliği Duyurdu

Ethereum tabanlı bir eşsiz token (NFT) oyunu olan CryptOrchids, yeni basılan CryptOrchid NFT'lerin türlerini belirlemek için Chainlink Doğrulanabilir Rastgele İşlevi'ni (VRF) kullanacağını açıkladı. CryptOrchids, değişen nadirliklere sahip NFT çiçekleridir, beslemek ve hayatta kalmak için kullanıcı etkileşimi gerektirmektedir. Chainlink VRF, dayanıklı bir rastgelelik kaynağı şeklinde kullanılacak ve sadece 10.000 CryptOrchid var olacak. Bu, CryptOrchid'in bütünlüğünü garanti edecek çünkü tüm CryptOrchid'ler hem oldukça erişilebilir hem de doğrulanabilir şekilde nadir bir yapıda.

CryptOrchids dinamik NFT'lerdir, yani çiçeklerin gerçek dünyadaki büyümesini yansıtmak için zamanla değişebilirler. Kullanıcıların CryptOrchid'lerini belirli bir 3 saatlik zaman aralığında haftada bir sulaması gerekir, aksi takdirde CryptOrchid'leri ölür. Ölü orkideler transfer edilemez veya satılamaz - ancak kullanıcılar tokeni yakarak çiçeği kompost haline getirebilir, bu da başka bir CryptOrchid'in basılmasına izin verebilir. Bununla birlikte, CryptOrchidler, gerçek dünyada mümkün olmayan, ancak dijital alemde olan bazı benzersiz unsurlara da sahiptir: sınırlı bir tedarik vardır, üreme yoktur ve sulandıkları sürece sonsuza kadar yaşama olasılığı vardır. CryptOrchid genomunda 10 benzersiz tür vardır ve her türün farklı derecelerde olasılığı vardır. Örneğin, kullanıcıların bir Mavi Vanda üretme şansı %20 iken, son derece nadir bir Shenzhen Nongke Orkidesi elde etme şansı %0.01'dir. Her tür için var olabilecek çiçek miktarı konusunda kesin bir sınır yoktur, ancak olasılıklar, bazı türleri çok düşük bir ihtimal haline getiren akıllı sözleşmelerin içine gömülüdür.

Bir kullanıcı CryptOrchid tohumlarını darp ettikten sonra, CryptOrchids sözleşmesinde bir çimlenme işlevi çağırarak türlerini belirleyebilir ve bu da Chainlink VRF'ye bir talepte bulunur. Chainlink VRF, 10k başına bir "n" sezgiselliğine göre türleri belirlemek için bir girdi olarak kullanılan doğrulanabilir bir rasgele sayı üretir. Akıllı sözleşme, rastgele sayı girişini yalnızca geçerli bir şifreleme kanıtı varsa kabul eder ve kriptografik kanıt yalnızca VRF işlemi kurcalanmaya karşı korumalıysa üretilebilir.