NFT Sahipliğini Doğrulayan Bir Uygulama Geliştiren Şirketin Hisse Fiyatı %80 Oranında Arttı

NFT'nin hızla yayılması, sanat eserlerinde sahtekarlığı ve sahteciliği engelleme ihtiyacını da arttırdı. Merkezi İsviçre'nin Zug kentinde bulunan bir siber güvenlik şirketi olan WISeKey International Holding, dün (18 Mart Perşembe günü) fiziksel ve dijital değerli nesnelerin kimliğini doğrulamak için kullanılacak, eşsiz tokenler (NFT'ler) için bir uygulama geliştirdiğini duyurdu. Dijital ve somut varlıkların sahipliğini güvence altına alan, doğrulayan ve kanıtlayan tescilli Dijital Tanımlama teknolojisi ile desteklenen yüksek düzeyde ölçeklenebilir blokzincir altyapısına sahip WISeKey’in hisse fiyatı, yaptığı bu duyurunun ardından sadece birkaç saat içerisinde %80 oranında artış gösterdi.

wkey-1200x620.png

Kaynak: Koyfin

WISeKey'in milyonlarca nesneyi halihazırda güvence altına alan patentli teknolojisi, artık dijital ürünlerin sahipliğini güvence altına alan, doğrulayan ve kanıtlayan Dijital Tanımlama teknolojisiyle desteklenen NFT uygulamalarını içeriyor. Büyük markalar da halihazırda NFT'ler yaratırken ve ticaretini yaparken, WISeKey’in bu teknolojisi çok işe yarayacak gibi görünüyor. Bu büyük markalara birkaç örnek vermek gerekirse; Nike’ın gerçek dünya ayakkabılarına bağlı dijital ayakkabılar oluşturmasını ve Louis Vuitton’un ise lüks malların kaynağını izlemek için NFT'leri kullanıyor olmasını söyleyebiliriz. Moda fiziksel varlıkları dijital bir biçimde temsil etme eğilimini benimsediğinden, bu eğilimin 2021'de de devam etmesi muhtemeldir. Lüks bir saat veya ünlü bir sanat eseri gibi doğrulanması gereken bir varlık hayal edin. NFT dijital varlık, kolayca doğrulanabilen dijital olarak imzalanmış bilgileri içeren sanal ve somut nesnenin sahipliğini kanıtlamak için kullanılabilir ve bu da kopyalanmayı imkansız hale getirir. Bu teknoloji ile yaratıcılar, telif hakkı fikirleri için ürünlerini NFT'lere dönüştürebilirler.

Eşsiz tokenler (NFT’ler) ile ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz “NFT Nedir?” yazımızı buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.