Nijerya Merkez Bankası, eNaira İçin Yeni Bir Sistem Arayışında

Bloomberg'in haberine göre, Nijerya Merkez Bankası (CBN) dijital para birimi eNaira için yeni bir sistem geliştirmek istiyor. CBN bu çerçevede New York merkezli blokzincir firması R3 ile erken aşamada görüşmeler yapıyor.

Bloomberg'e göre CBN, dijital para birimi için kendi yazılımını geliştirmek ve böylece tam kontrolü elinde tutmak istiyor. Nijerya, Ekim 2021'de ulusal para biriminin dijital versiyonunu çıkaran ilk Afrika ülkesi olmuştu.

Öte yandan ocak ayı başında CBN "Nijerya Ödemeler Sistemi Vizyon 2025" başlığıyla 83 sayfalık bir rapor yayımlamıştı. Söz konusu rapor bir sabit koinin potansiyel uygulaması için düzenleyici bir çerçevenin geliştirilmesini ele alıyor. Rapora göre sabit koinlerin ülkede başarılı bir ödeme mekanizması haline gelme olasılığı göz önüne alındığında bu konuda bir çerçeve geliştirilmesine ihtiyaç olduğu belirtiliyor. Raporda ayrıca ICO'ların düzenlenmesine de dikkat çekiliyor. Bu alandaki mevcut düzenleme eksikliğinin yatırımcılarda kayıplarına neden olduğu vurgulanıyor.