NYDIG, Bitcoin ETF’si için SEC Tarafından Onay Bekliyor

Bitcoin saklama ve ticaret hizmetleri sağlayıcısı NYDIG, bir Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) oluşturmak için başvuruda bulundu.

NYDIG'in 15 Şubat Salı günü yayınlanan S-1 dosyası, ABD düzenleyicileri tarafından böyle bir ürünün onayını almak için yıllarca süren bir çabayı ortaya koyuyor. Bugüne kadar, SEC tarafından hiçbir Bitcoin ETF'si onaylanmadı. Geçtiğimiz hafta 11 Şubat Perşembe günü ise, Kuzey Amerika'da halka açık ilk Bitcoin ETF’sinin, Kanada'nın finans düzenleyicisi tarafından onaylandığı açıklanmıştı.

NYDIG'in başvurusu, Morgan Stanley'in önerilen ETF'nin yetkili katılımcısı olarak görev yapacağını ortaya koyuyor. NYDIG yan kuruluşları olan NYDIG Asset Management LLC ve NYDIG Trust Company LLC’nin sırasıyla sponsor ve Bitcoin sorumlusu olarak hizmet vereceği belirtilen başvuruda, bu şekilde bir açıklama bulunuyor:

“Trust’ın (Tröst) yatırım hedefi, Bitcoin fiyatının performansını trust operasyonlarının masrafları düşüldükten sonra yansıtmaktır. Vakıf, herhangi bir kıyaslama veya endeksin performansını yansıtmaya çalışmayacaktır.”

Başvuru dosyasını buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Borsa Yatırım Fonu (ETF) Nedir?

Borsa yatırım fonu, menkul kıymetler borsalarında işlem gören bir yatırım fonudur. Fonların içerisinde borsada işlem gören araçlar bulunur. Bu araçlar sayesinde tek bir işlem açarak, satın alınan fonun büyüklüğüne göre birden fazla enstrümana yatırım yapılabilir.