Ocean Protocol 2021 Hedeflerini Açıkladı

Ocean Protocol bugün yayınlamış olduğu resmi blog yazısında projenin geldiği aşamayı değerlendirerek 2021 hedeflerini paylaştı. Yazının 2021 planlarına dair kısımlar şu şekildedir:

Q1/2021 Hedefleri

Ocean, 2021 yılının birinci çeyreği için belirlediği hedeflerin başında gas ücretleri konusunda düzeltme yapmak geliyor. Ethereum mainnetteki (ana ağ) gittikçe artan gas ücretleri kullanıcıların işini oldukça zorlaştırmaktadır. Ocean kontratlarını ve Ocean Market’i kullanarak bu sorunun çözülmesi amaçlanıyor.

Ocean Market için Compute-to-Data altyapısı kullanarak kişisel verilerin Ocean Market webapp’inden alım satımını sağlamak Q1 hedefleri arasındadır.

Ocean Market’te her bir data tokeni için birden çok havuz oluşturmaya imkân vererek havuzlar arası geçiş yapmaya yardımcı olmak ve Ocean Market’i diğer AMM (otomatikleştirilmiş piyasa yapıcı) havuzlarıyla ve emir tahtası olan platformlarla birleştirmek, Ocean Market’teki bugları düzeltmek ve OceanDAO’da kullanıcıların teklif yapmasını ve oy vermesini kolaylaştırmak da Ocean Protocol’ün birinci çeyrek hedefleri arasındadır.

Q2/2021 Hedefleri

Protokolün ikinci çeyrek hedefleri arasında veri tüketim hacimlerini teşvik eden ve belirli miktarda OCEAN dağıtımıyla başlayarak veri tüketim hacimleri arttıkça token miktarını da artırıldığı Data Farming sisteminin piyasaya sürülmesi, Ocean Market’te işlem görecek OCEAN destekli bir sabit koin olan OceanO’nun piyasaya sürülmesi, akıllı kontrat geliştirmeleriyle birden çok data tokeni türünün oluşumuna imkân veren esnek bir yapı ortaya koyulması ve Ocean Market kullanıcıların aynı anda birden çok zincire ulaşabilmesi ve OceanDAO ekosisteminin aktivitelerle geliştirilmesidir.

Q3/2021 Hedefleri

Üçüncü çeyrek hedefleri öncelikle Data Farming gibi kurulması hedeflenen sistemlerin geliştirilmesi, çok sayıda veri hizmetinin desteklenmesi, Ocean Market’e veri varlıkları için değerlendirme ve yorum seçeneği getirilmesi ve Multi-chain ve OceanDAO ekosistemlerinin geliştirilmesini içermektedir.

Q4/2021 Hedefleri

Bu süreçte staking (kilitleme) süreçlerinin geliştirilmesi ve Balancer V 2 kullanılarak OCEAN’ın veri havuzlarında veri varlığı almadan kilitlenebilmesi, kendi Pazar yerlerini işleten kullanıcıların ücret belirleyerek yayın, kilitleme, tüketim ve değişim gibi işlemlerden para kazanabilmesi ve benzer ekosistem geliştirmeleri hedeflenmektedir.