ODTÜ, Türkiye'nin Eğitimdeki ilk NFT Sertifikalarını Üniversite Birincilerine Verdi

ODTÜ, Blokzincir üzerinde kişiye özel hazırlanmış, Türkiye'nin eğitimdeki ilk NFT sertifikalarını ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen Lisans Derece Mezunları Sertifika Töreni’nde üniversite birincilerine verdi.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, NFT'lerin, Blokzincir teknolojisinin sunduğu imkanlardan biri olduğunu ve derece sertifikası ya da mezuniyet diplomalarının ömür boyu kaybolmayacağı söyledi.

Blokzincir teknolojisinin merkeziyetsiz bir yapıda olduğundan herkese açık ve net bilgiler verdiğini vurgulayan Kök, "Özellikle diplomalar, şu an için e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Ancak uluslararası alanda bu diplomaların doğruluğunun sorgulanması için bir standart henüz bulunmuyor. Bu yüzden şüpheli diplomalar ve kıymetli belgeler halen e-posta ve telefon gibi yöntemlerle doğrulanmaya çalışılıyor ve dil problemi başta olmak üzere her zaman sonuç alınamıyor, çeşitli zorluklar doğuyor. Bu bağlamda, ODTÜ olarak bu zorluklara çözüm oluşturabileceğini düşündüğümüz Blokzincir teknolojileri üzerindeki yenilikleri yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.