Özbekistan, İki Bankanın Kripto Para Kartı Çıkarmasına İzin Verdi

Özbekistan’da Kapital Bank ve Ravnaq Bank, kripto düzenlemesinin dijital kum havuzuna katılmak için Perspektif Projeler Ulusal Ajansı'ndan (NAPP) onay aldı. İki banka Mastercard tarafından desteklenen plastik kripto para kartları çıkaracak.

Cointelegraph’ın haberine göre NAPP, 14 Ağustos'ta Ravnaq Bank'ın pilot uygulamasına katılmasının onaylandığını bildirdi. Ajans Mayıs 2023'te de Kapital Bank'ın kripto kartını çıkaracağını doğrulamıştı. Yapılan açıklamaya göre kripto kartları UzNEX olarak adlandırılacak.  Söz konusu kartlar banka hesabını bir kripto borsasına ve otomatik değişim mekanizmasına erişimle entegre edecek. Kart, dünyanın önde gelen ödeme sistemlerinden biri olan Mastercard tarafından desteklenecek.

Özbekistan hükümeti 2023 yılından itibaren kripto para hizmetlerinin yalnızca lisanslı kripto para şirketleri tarafından sunulmasına izin veriyor. Ülkenin kriptoya yönelik düzenleyici yaklaşımı, NAPP'nin dijital varlıklar endüstrisini denetlemek için başlatıldığı, 2022'de başkanlık kararnamesiyle etkinleştirildi. Kararnamede ayrıca Özbekistan'daki kripto para madenciliği operasyonlarına ilişkin kapsamlı yasal ayrıntılar da yer alıyor.