One River, Karbon Nötr Bir Bitcoin ETF’si İçin SEC’ye Başvuruda Bulunduğunu Açıkladı

Milyarder yatırımcı Alan Howard tarafından desteklenen dijital varlık fonu One River, karbon nötr bir Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) kurmak için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuruda bulundu.

Firmanın “One River Carbon Neutral Bitcoin Trust” için planları, Nisan ayında karbon kredi platformu MOSS ile ortaklık yaptığını belirttiğinde açıklanmıştı. Nisan ayının başlarında One River'ın CEO’su Eric Peters, şu şekilde bir açıklamada bulunmuştu:

“Karbon ayak izi hakkında çok fazla konuşma var. Artık konuşmayı bırakıp bir şeyler yapmaya başlamanın zamanının geldiğine karar verdik.”

Pazartesi günü sunulan S-1 dosyalamasına göre, One River Carbon Neutral Bitcoin Trust New York Borsası'nda listelenecek ve fondaki Bitcoin ile ilişkili emisyonları hesaba katmak için karbon kredileri satın alacak ve elden çıkaracak.

Yatırımcıların, Bitcoin madenciliğiyle ilişkili karbon emisyonları konusundaki endişelerini gidermeyi amaçlayan Bitcoin ETF'si, Bitcoin ağının ve özellikle madencilik ekosisteminin karbon ayak izi hakkında genişleyen bir kamuoyu tartışmasının ortasında geliyor.