Optimism ve Synthetix Üzerine Kurulu Ethereum Opsiyon Protokolü İçin 3,3 Milyon Dolar Toplandı

Ethereum katman 2 protokolü Optimism üzerine kurulu bir merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu olan Lyra, tohum finansmanında 3,3 milyon dolar topladığını duyurdu. Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, finansman turu risk sermayesi şirketleri Framework Ventures ve ParaFi Capital tarafından yönetildi. Tohum turuna Apollo Capital, DeFi Alliance, Divergence, Orthogonal ve Robot Ventures da katıldı.

Lyra, aynı zamanda türevler için likiditeyi kolaylaştıran bir DeFi protokolü olan Synthetix ile de entegredir. Ethereum tabanlı faaliyetler için işlem maliyetlerini keskin bir şekilde düşürmeyi amaçlayan Optimism gibi bir protokol üzerine inşa edilmesi, kullanıcılara opsiyon ticareti için daha ucuz bir sistem sunmaktadır.

Pazartesi günkü basın açıklamasına göre Lyra ekibi, geliştirici ekibini oluşturmak için tohum fonunu kullanmayı planlıyor. Haber, girişim faaliyeti açısından ekosistem için yoğun bir dönemde en son DeFi odaklı finansman turunu temsil ediyor. Son turlar arasında Thesis (21 milyon dolar), Phantom (9 milyon dolar) ve Superfluid (9 milyon dolar) yer alıyor.

*Tohum finansmanı, ilk resmi özsermaye finansmanı aşamasıdır. Genellikle bir ticari girişimin veya işletmenin topladığı ilk resmi parayı temsil eder.