Orion Protocol (ORN) Neden Düştü?- 3.02.2023

Orion Protocol kripto para piyasasındaki merkezi ve merkeziyetsiz olmak üzere çok sayıda dijital varlık platformunun sahip olduğu bütün likiditeyi tek bir merkeziyetsiz platformda birleştirerek tek bir API aracılığıyla kullanıcılara sunmaktadır. Bu şekilde kullanıcıların kripto para alım satım deneyimini kolaylaştırmakta ve çok sayıda platformu kullanmanın beraberinde getirdiği riskleri minimize etmektedir.

Kullanıcının Orion aracılığıyla verdiği emirler birden çok platforma yönlendirilmekte ve bunlar arasında en uygun fiyatı bularak emirleri gerçekleştirmektedir. Bu şekilde çok farklı veri ve API tipini de birleştirerek bütünleşmiş bir portföy yönetimi ortaya koymaktadır.  ORN protokolün ERC-20 standardında üretilmiş hizmet tokenidir. Orion terminalinde ve merkeziyetsiz aracılık hizmetlerinde kullanılmaktadır.

ORN, son 24 saatte %2.17’lik düşüşle birlikte yaklaşık 18.50 TL’den işlem görüyor. Global bir kripto varlık platformunun CEO’su Twitter hesabından Orion Protocol’e bir hacker saldırısı olduğunu, saldırıda 3 milyon USD kayıp gerçekleştiğini paylaştı. Hacker saldırısı ORN’deki düşüşün nedenlerinden birisi olabilir.