Pakistan Kripto Para Madenciliği Çiftlikleri Kurmayı Planlıyor

Pakistan'ın Khyber Pakhtunkhwa eyaleti, yükselen bir küresel kripto para piyasasından yararlanmak için iki hidroelektrikle çalışan “madencilik çiftlikleri (mining farms)” inşa etmeyi planladığını duyurdu.

Yapılan bu duyuru, kripto para birimlerine olan benimsenmenin artmasıyla birlikte, Elon Musk gibi yatırımcıların yatırımlarıyla, Bitcoin'in fiyatının rekor seviyelere ulaşmasıyla ve varlık yönetimi müşterilerine Bitcoin fonlarına erişim sunan ilk büyük ABD bankası Morgan Stanley’nin aldığı aksiyonlar ile birlikte geliyor.

Kripto madenciliği çiftlikleri, büyük miktarda güç gerektiren bilgisayar veri merkezlerine büyük yatırımlar içeriyor. Bu nedenle Pakistan, yeni bir kripto politikası formüle etmek için bir federal komite kurdu. Madencilik projesinin maliyeti ise henüz belirlenmedi.

Eyalet hükümetinin bilim ve teknoloji danışmanı Zia Ullah Bangash, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“İnsanlar zaten yatırım için bize yaklaşıyorlar ve onların Khyber Pakhtunkhwa'ya gelmelerini, biraz para kazanmalarını ve eyaletimizin de bu sayede kazanmasını istiyoruz.”

“Pakistan'ın her yerinden insanlar zaten bunun üzerinde çalışıyorlar, madencilik veya kripto para birimlerinde ticaret yapıyorlar ve bundan bir gelir elde ediyorlar. Her şeyin kontrol edilebilmesi ve çevrimiçi sahtekarlığın veya diğer dolandırıcılıkların önlenmesi için bunu devlet düzeyine getirmeyi umuyoruz.”