PancakeSwap (CAKE) Neden Yükseldi?- 10.07.2023

CAKE, bir merkeziyetsiz finans platformu olan Pancakeswap’ın yerel tokenidir. Pancakeswap, Binance Smart Chain (BSC) üzerinde kurulmuş ve kullanıcıların aracısız olarak token alım satımı gerçekleştirebileceği bir DEX yani merkeziyetsiz alım satım platformudur. CAKE, likidite sağlayıcılarına ve diğer kilitleme işlemi gerçekleştirenlere ödül olarak dağıtılmaktadır. Aynı zamanda platformun yönetim tokenidir, CAKE sahibi kullanıcılar Pancakeswap protokolüne yapılacak değişiklikler için oy verme hakkına sahiptir.

PancakeSwap, BSC’nin hız ve düşük işlem ücretleri gibi özelliklerini de kullanarak bu ihtiyaca cevap verme amacıyla ortaya çıkmıştır. Adını hepimizin bildiği lezzetli bir hamur işi olan pankekten alan platform likidite sağlayıcılarının elde ettiği pasif gelir dışında sunmuş olduğu farmlar (çiftlikler) ve syrup poollar (şurup havuzları) yoluyla kullanıcılarına ekstra gelir elde etme fırsatı sunmaktadır. Platform 2021 nisanının sonunda V2 sürümüne geçmiştir ve beraberinde auto-compounding, fiyat tahmini gibi çeşitli yenilikler getirmiştir.

CAKE son 24 saatte %3.24’lük yükselişle birlikte 39.95 TL’den işlem görüyor. PancakeSwap resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda Google Cloud ile çalışmaya başlayacakları kaydedildi. Söz konusu paylaşımda, “PancakeSwap, Google Cloud ile ticareti devrimleştiriyor. Google Cloud'un yenilikçi teknolojisi ve ölçeklenebilir kaynaklarıyla PancakeSwap, kullanıcılarına dünya genelinde güvenli bir şekilde, her zaman ve her yerde ticaret yapma imkanı sunuyor. Detaylara dalın ve PancakeSwap'ın Google Cloud'u nasıl kullanarak DeFi'nin yeni bir çağını başlattığını görün.”ifadeleri kullanıldı. Bu gelişmenin CAKE’in yükselişinde etkili olmuş olabileceğini söyleyebiliriz.