PayPal’a Ait Olan Venmo Ödeme Uygulaması, Kripto Para Alım Satım Hizmeti Verecek

Ödeme devi PayPal, popüler eşler arası uygulaması Venmo'nun içindeki yeni bir kripto özelliği ile kripto paraların erişimini daha da genişletmeye hazırlanıyor.

Bugün (20 Nisan Salı günü) PayPal, 77 milyon Venmo kullanıcısı için bir kripto düğmesi sunmaya başladığını söyledi. Düğme, kullanıcıların anında 1 dolar değerinden itibaren Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) veya Bitcoin Cash (BCH) satın almalarına ve uygulama üzerinden arkadaşlarına göndermelerine olanak tanıyor.

Şirket haberi duyuran bir açıklamada, şunları dile getirdi:

“Müşteriler Venmo ile bakiyelerinden, bağlantılı bir banka hesabından veya banka kartından kripto para alıp satma olanağına sahip olacaklar. Tüm işlemler doğrudan Venmo uygulamasında yönetiliyor.”

Kullanıcıların Venmo uygulamasının sağ üst köşesindeki menüye tıklayarak erişebilecekleri kripto özelliğinin kullanıma sunulması, şirketin Bitcoin ve kripto para biriminin çeşitli yönlerini aydınlatacağını söylediği bir dizi eğitim materyalini de içerecek. Bunun yanı sıra yeni kripto özelliği sayesinde kullanıcıların etkinlikleri başkaları tarafından görülebilen bir sosyal akışta paylaşılacak. Yani, Venmo kullanıcılarının yakında “X kişisi Y kişisine 10 dolar Bitcoin gönderdi” gibi mesajları görecekleri anlamına geliyor.