PayPal, Rekor Gelir Rakamlarını ve Kullanıcı Büyümesini Yayınladığı Çeyrek Raporunda Belirtti

Dün (5 Mayıs Çarşamba günü), PayPal, ilk çeyrekte 6.03 milyar dolarlık gelir ve hisse başına 1.22 dolarlık kazanç sağladığını açıkladı.

Ayrıca PayPal'ın sonuçlarının, toplam ödeme hacminin 2020 4. çeyrekte 277 milyar dolardan 2021 1. çeyrekte 285 milyar dolara kadar yükseldiğini göstermesi de dikkat çekici. Açıklanana göre bu durum, ödeme hacimlerinin genellikle tatil sezonunu takip eden aylarda önemli ölçüde düştüğü göz önüne alındığında oldukça sıra dışı bir olay.

CEO Dan Schulman, bu yorumlara cevaben yaptığı açıklamada, şunları dile getirdi:

“Güçlü ilk çeyrek sonuçlarımız, dünya, dijital ekonomiye geçerken işimizde devam eden ivmemizi gösteriyor.”

Şu anda 392 milyon aktif hesabı olan PayPal ayrıca, bu yıl toplam 52-55 milyon yeni hesap ekleyeceğini de tahmin ederek, 2021'in geri kalanı için kılavuzunu güncelledi. Bu arada şirket, kripto para dünyasında büyük adımlar atarak kullanıcılara Bitcoin ve Ethereum alma ve satma imkanı sundu ve kripto ödemelerini genişletti. Yakın zamanda PayPal, popüler eşler arası Venmo uygulamasına kripto alım ve satımını ekledi. Bu açıklamaların ardından Schulman, şu şekilde bir yorumda bulundu:

“Hem kripto para birimleri hem de merkez bankası tarafından yayınlanan dijital para birimleri, daha kapsayıcı ve adil bir finansal sistemin şekillendirilmesinde kritik bir rol oynayabilir.”

Schulman, daha sonra PayPal çalışmalarının, müşterilerin yarısının gelecekte kripto para birimi kullanmayı beklediğini öngördüğünü sözlerine ekledi. Ayrıca PayPal'ın kripto müşterilerinin yarısının uygulamayı her gün açtığını kaydetti.