Polkadot (DOT) Neden Yükseldi?- 20.03.2023

Polkadot, 2020 yılında Ethereum'un eski CTO'su ve EVM'ye yaptığı katkılarla bilinen kripto para ekosisteminin en önemli isimlerinden biri olan Gavin Wood tarafından ortaya çıkarılmıştır. 17 Ocak 2022 tarihi itibarıyla dolaşımdaki miktar yaklaşık olarak 987 milyon DOT olarak belirtilmiştir. Polkadot’un herhangi bir arz sınırı bulunmamaktadır.

Gerçekleştirdiği ICO ile birlikte yaklaşık 144 milyon USD toplayan proje kısa süre içerisinde kripto para ekosisteminin en önemli projeleri arasında yer almıştır.Polkadot, yapısı gereği birçok akıllı kontrata ev sahipliği yapabilirken, farklı blokzincirlerle iletişim kurabilme özelliğine de sahiptir.

DOT, son 7 günde yaklaşık %9 artış gösterdi. DOT, son 24 saatte ise %1.18 yükselişle birlikte 125.45 TL’den işlem görüyor. Ethereum (ETH) gibi zincirlerle karşılaştırıldığında, Polkadot'un (DOT) geliştirme faaliyeti oranı geçtiğimiz hafta boyunca yüksek seviyelerde yer aldı. Nitekim Proof of GitHub tarafından 19 Mart'ta yayınlanan bir gönderide Polkadot’un rakipleri arasında en yüksek geliştirme faaliyetine sahip olduğu görünüyor. Ayrıca, Santiment'e göre 18 Mart'ta Polkadot'un geliştirme faaliyetlerinde bir artış görünüyor. Polkadot’ta geliştirme faaliyeti metriği 100'ün üzerine çıkarak son dört ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Geliştirme faaliyetindeki artış, projenin aktif olarak inovasyona ve geliştirmeye yönelik sürekli yeni arayışlar içinde olduğunu gösterebilir. Bu durum da projede uzun vadede başarı şansını artırabilir. Sonuç olarak geliştirme faaliyetlerindeki söz konusu artışı DOT’taki yükselişin nedenlerinden biri olarak görebiliriz.