Polygon (MATIC) Neden Düştü?- 14.02.2024

Polygon ağı, deneyimli blokzincir geliştiricileri olan Jaynti Kanani, Sandeep Nailwal ve profesyonel danışman olarak görev alan Anurag Arjun tarafından 2017’de kurulmuştur. Kurucu ortaklardan Jaynti Kanani, blokzincir geliştiricisi ve Polygon’un CEO’sudur.

Polygon genel olarak, DApps (Merkeziyetsiz Uygulamalar) kullanıcıları için yüksek ölçeklenebilirlik ve üstün kullanıcı deneyimi sunan, mevcut platformlar için ise bir off/side zincir ölçeklendirme çözümüdür. Polygon, inovatif ve merkeziyetsiz finans ekosistemine katılmak için temel bileşenleri ve araçları sağlamaktadır.

Son 24 saatte %1.62’lik düşüşle birlikte 26.47 TL’den işlem görüyor. Spot On Chain izleme raporuna göre, Polygon Vakfı ile ilişkilendirilen bir adres, 14 Şubat'ta yaklaşık 11 saat önce 9 milyon MATIC coin'i farklı bir adrese taşıdı. Transfer edilen MATIC'in yaklaşık değeri 7.75 milyon dolar. Önceki beş gün içinde, Polygon Vakfı ile ilişkilendirilen iki adres toplamda 15.5 milyon MATIC'i farklı bir hesaba yatırmıştı. Yüklü miktarda MATIC transferi satış baskısını arttırmış olabilir.