Polygon (MATIC) Neden Yükseldi?- 1.12.2023

Polygon ağı, deneyimli blokzincir geliştiricileri olan Jaynti Kanani, Sandeep Nailwal ve profesyonel danışman olarak görev alan Anurag Arjun tarafından 2017’de kurulmuştur. Kurucu ortaklardan Jaynti Kanani, blokzincir geliştiricisi ve Polygon’un CEO’sudur.

Polygon genel olarak, DApps (Merkeziyetsiz Uygulamalar) kullanıcıları için yüksek ölçeklenebilirlik ve üstün kullanıcı deneyimi sunan, mevcut platformlar için ise bir off/side zincir ölçeklendirme çözümüdür. Polygon, inovatif ve merkeziyetsiz finans ekosistemine katılmak için temel bileşenleri ve araçları sağlamaktadır.

Son 24 saatte %2.15’lik yükselişle birlikte 22.56 TL’den işlem görüyor. Yearn, Polygon üzerinde Yearn V3'ün lansmanını duyurdu. Yeni sürüm, izin gerekmeden tek stratejili kasaların oluşturulmasına olanak tanıyan bir strateji içeriyor. Ayrıca, stratejiler ve kasalar artık ERC-4626 ile tam uyumlu hale getirildi. V3'ün Polygon üzerinde başlatılması, protokolün gelişiminde önemli bir adımı temsil ederek kullanıcılara daha fazla esneklik ve Ethereum tabanlı token standardı ile uyumluluk sunuyor. Lansman duyurusunun MATIC’i olumlu yönde etkilediğini söyleyebiliriz.