Polygon (MATIC) Neden Yükseldi?- 14.11.2023

Polygon ağı, deneyimli blokzincir geliştiricileri olan Jaynti Kanani, Sandeep Nailwal ve profesyonel danışman olarak görev alan Anurag Arjun tarafından 2017’de kurulmuştur. Kurucu ortaklardan Jaynti Kanani, blokzincir geliştiricisi ve Polygon’un CEO’sudur.

Polygon genel olarak, DApps (Merkeziyetsiz Uygulamalar) kullanıcıları için yüksek ölçeklenebilirlik ve üstün kullanıcı deneyimi sunan, mevcut platformlar için ise bir off/side zincir ölçeklendirme çözümüdür. Polygon, inovatif ve merkeziyetsiz finans ekosistemine katılmak için temel bileşenleri ve araçları sağlamaktadır.

MATIC son 7 günde %27.97'lik yükseliş gösterdi. Son 24 saatte %7.17’lik yükselişle birlikte 26.98 TL’den işlem görüyor. Polygon Labs, Polygon ID'nin 5. versiyonunun piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Yeni versiyon, zincir üstü akıllı sözleşmesi ile dikkat çekiyor. ID 5 zincir üstü kimlik oluşturulmasına olanak tanımakta. Oluşturulan kimlikler hem zincir üstü hem de off-chain kaynaklardan bilgi alabilecek. Polygon ağındakini bu yenilir MATIC'in süre gelen yükselişine olumlu yönde etki etmiş olabilir.