Polygon, Ölçeklenebilir Veri Kullanılabilirlik Altyapısı Avail’i Duyurdu

Ethereum (ETH) ölçeklenebilirlik altyapı geliştiricisi Polygon, Avail adlı genel amaçlı, ölçeklenebilir için bir veri kullanılabilirlik çözümünün kullanıma sunulduğunu duyurdu.

Pazartesi günü yayınlanan bir yayına göre Polygon, Avail'in yan zincirler, bağımsız ağlar ve ikinci katman protokolleri gibi yürütme katmanları için kullanılabilir bir veri aracı olarak işlev göreceğini açıkladı.

Etkili blokzincir ölçeklendirmesinin önündeki en büyük engellerden biri veri kullanılabilirliği sorunudur. Bu sorunu çözmek için Polygon ekibi, Avail'in iki boyutlu bir veri kullanılabilirlik katmanı oluşturarak veri kodlama dolandırıcılık kanıtlarıyla mücadele etmek için silme kodlaması ve polinom taahhüdü kullandığını belirtti.

Polygon'un kurucu ortağı şunları söyledi:

“Avail, blokzincirlerin gelecekte çalışacağı yeni bir paradigmanın önemli bir bileşenidir. Zincir dışı ölçeklendirme çözümlerinin ve bağımsız zincirlerin güçlü bir ölçeklenebilir veri kullanılabilirliği çözümü gerektireceğine inanıyoruz ve bu sorun üzerinde çalışmaktan heyecan duyuyoruz."