Pundi X Neden Yükseldi? -20.09.2022

Blokzincir tabanlı satış noktası çözümüyle perakende işletmelerini dönüştürmeyi amaçlayan, Blokzincir destekli cihazların geliştiricisi olan Pundi X, perakende satıcılarının ve tüketicilerin Blokzincir üzerinde anlık mağaza içi işlemler gerçekleştirmesine olanak tanıyor. Nitekim Pundi X, kripto para birimlerini harcamayı kredi kartı kadar kolay hale getirmek isteyen bir projedir.

Pundi X, bu çerçevede kripto ile alım satım işlerini günlük hayata uyarlama vizyonuyla PoS cihazlarıyla işlem gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Pundi X, PoS dışında AliPay, E2Pay, Go-Pay, Pundi-Pundi ve WeChat Pay gibi popüler ödeme platformlarını da desteklemektedir. Diğer kripto paraların da kendi platformları üzerinde kullanılmasını sağlayan NPXS müşteri sadakat kartları da geliştirmekte ve farklı avantajlar vadetmektedir.

Pundi X, son 24 saatte %31.25 oranında yükselerek dikkatleri üzerine çekti. Pundi X, yaklaşık 11 TL’den işlem görüyor. Pundi X’in tüm piyasalardaki günlük işlem hacmi ise son 24 saatte % 1194 artışla 160 Milyon USD’ye yükseldi. Pundi X’in global bir kripto varlık platformunda listeleneceğine yönelik yapılan duyurunun bu yükselişte etkili olduğu düşünülebilir.