QCP, Kripto Piyasalarındaki Baskının Nedenlerini ve Yatırımcı Tepkilerini Açıkladı

Kripto piyasaları, son dönemde çeşitli faktörlerin etkisiyle baskı altında kalmış durumda. Analistlere göre, bu dalgalanmaların arkasında birkaç önemli neden bulunuyor. QCP analistleri, son birkaç gün içinde yaşanan makro gelişmelerin yatırımcıların risk iştahını azalttığını belirtiyor.

ABD'de beklenmedik şekilde gelen tarım dışı istihdam verileri, piyasalarda şaşkınlık yarattı ve temmuz ve eylül ayları için faiz indirimi beklentisinin azalmasıyla birlikte ABD Hazine tahvil getirileri son zamanların en yüksek seviyelerine çıktı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un erken seçim çağrısı, Avrupa Birliği’nde jeopolitik riskleri artırarak EURUSD paritesinin düşmesine ve doların güçlenmesine yol açtı. Artan jeopolitik belirsizlik, genel olarak piyasalarda riskten kaçınma eğilimini güçlendirdi.

Yatırımcılar, bugün açıklanacak enflasyon verileri ve Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı öncesinde riskten kaçınma modunda bulunuyor. Bu ayki FOMC toplantısında, Fed’in 2024 yılı için kaç faiz indirimi öngördüğünü gösteren grafik yayımlanacak ve bu durum piyasaların gidişatı konusunda önemli ipuçları verecek. QCP analistleri, BTC ETF’lerinden hafta başında 64 milyon dolarlık çıkış yaşandığını bildirdi ve bu durumun yatırımcıların bugünkü gelişmeler öncesinde risk azaltma isteğinden kaynaklandığını ifade etti.

QCP analistleri, kısa vadedeki zorluklara rağmen bunun coin biriktirmek için iyi bir fırsat olabileceğini düşünüyor. Ayrıca, Biden ile Trump’ın başkanlık seçimi öncesinde kripto para seçmenlerinden oy kazanmak için yarıştığını ve Ethereum spot ETF’lerinin de onaylanmasıyla birlikte piyasanın bullish bir ivme kazanmasını beklediklerini belirttiler.