Quant (QNT) Neden Yükseldi?- 25.01.2023

Quant 2018 yılında Gilbert Verdian ve Dr Paolo Tasca tarafından kuruldu. Tasca; dağıtılmış defterler, blokzincirler, sistemler ve ağlar arasında köprü oluşturan “Overledger” işletim sisteminin geliştiricisidir.

Blokzincir ağları kapsamında oluşturulan ilk işletim sistemi olarak bilinmektedir. Platform ağın verimliliğini ve birlikte çalışabilirlik düzeyini azaltmadan blokzincirleri ve ağları küresel ölçekte birbirine bağlamayı hedeflemektedir. QNT, Ethereum üzerinde çalışan ERC-20 tokenıdır.

QNT, son 24 saat içinde %6.75 yükselişle birlikte 3,020 TL’den işlem görüyor. QNT’nin tüm piyasalardaki işlem hacmi ise son 24 saatte %159 yükselişle birlikte yaklaşık 83 milyon USD olarak görünüyor. QNT fiyatı genellikle ABD ekonomisindeki değişikliklere yanıt olarak hareket eder. Nitekim ABD’de aralık ayı tüketici fiyat endeksi (TÜFE) %6,5 ile piyasa beklentilerine uygun bir değer gösterdi. Bu olumlu veriden birçok kripto para projesi gibi QNT de olumlu etkilendi. Quant Network'teki son gelişmeler de varlık fiyatını yukarı çeken faktörler arasında olabilir. Quant Network, varlık transferi için güvenli köprüler tasarlar. Köprüler, bir ağdan diğerine varlık aktarımı için kullanılan ağlardır.