Radicle (RAD) Neden Yükseldi?- 21.12.2022

Radicle, yazılım geliştirme iş birliği için oluşturulmuş merkeziyetsiz bir ağdır. Directed Acyclic Graph (DAG) üzerine inşa edilmiş bir eşler arası (P2P) ağ olan Radicle, blokzincir tabanlı işlevlerle birlikte Ethereum entegrasyonuna sahiptir. Platformun yerel tokeni RAD, zincir üstü yönetişim tekliflerine oy vermek için kullanılmaktadır.

Radicle; yüksek güvenlik, sansüre dayanıklılık ve kullanılabilirliği hedefleyen bir kod iş birliği projesidir. Bu amaçlar doğrultusunda aracısız kullanılabilen Radicle, çevrim dışı çalışabilecek şekilde tasarlanmıştır.

RAD, son 24 saatte %12.29 yükselişle birlikte yaklaşık 33 TL’den işlem görüyor. RAD’ın tüm piyasalardaki işlem hacmi ise %340 yükselişle birlikte yaklaşık 41 milyon USD olarak görünüyor. RAD’ın yükselişine doğrudan etki edebilecek herhangi bir geliştirme, duyuru haber akışı mevcut değil. Radicle’ın Twitter hesabından son yapılan paylaşımın 16 Kasım tarihli olduğu görünüyor. Bu yükselişin teknik analiz kaynaklı faktörlerden kaynaklandığını söyleyebiliriz.