REN Şubat Ayı Gelişim Raporu Yayınlandı

REN tarafından paylaşılan bir duyuruda, Şubat ayında gerçekleştirilen proje güncellemelerinden bahsedildi. Güncellemelerden bazıları sırasıyla şu şekilde:

RenBridge

Şubat ayında RenBridge'in en son sürümü yayınlandı. Bu yeni sürüm, yepyeni bir görünümü, DOGE desteğini ve bazı UX iyileştirmelerini içeriyor. Mart ayında, RenBridge'in çatallanmasını da kolaylaştıracakları belirtildi. Bu, topluluktaki herkesin kendi kullanıcı arabiriminin kendi sürümlerini dağıtmasına ve kendilerine ait yeni/özgün özellikler eklemesine olanak tanıyacak.

RenVM

Bu ay ekip, RenVM'nin bir sonraki sürümü olan v0.4'ü testnet'e dağıtma yolunda daha fazla ilerleme kaydetti. Bu sürüm, üçüncü tarafların Greycore doğrulayıcılarını ilk kez çalıştırmasına olanak tanıyacak. Bu amaçla ekip, birim testleri ve entegrasyon testleri yazmaya, hataları bulmaya ve gidermeye, yapılandırma parametrelerinde ince ayarlar yapmaya ve Greycore üyelerine ulaşmaya devam etti. Bu gelecek sürüm, şimdiye kadarki en büyük sürümlerden biri olacak ve özellikle kapsamlı test ve dokümantasyon garantisi verecek.

Lotan

Kritik altyapı ve doğruluk testi için izleme çerçeve görevi görecek olan Lotan'dan geçmişte birkaç kez bahsedilmişti. Bu ay, Lotan'ı daha geniş bir kontrol yelpazesini kapsayacak ve RenVM'nin bir sonraki sürümüyle uyumlu olacak şekilde yükseltmeye başlandığı duyuruldu. Özellikle ilgi çekici olan yeni bir özellik, sadece ekip tarafından çalıştırılan doğrulayıcılar yerine tüm ağı tarama ve herhangi bir doğrulayıcının durumunu bildirme becerisi olacaktır.

Loki

Şubat ayında ekip yeni bir test çerçevesi tasarlamaya başladığını duyurdu: Loki. Bu yeni test çerçevesi, hataların (hem Bizans hem de klasik) oluşumunu zorlamak ve ağın tepkisini ölçmek için özel olarak tasarlanmıştır. Bu, yeni sürümler için üretim süresini önemli ölçüde artıracak ve aynı zamanda geliştirme ekibine bir sürümün çeşitli hatalara nasıl tepki verdiğine dair fikir vererek bir sürümün kararlılığına olan güveni artıracaktır.