Render Token (RNDR) Neden Yükseldi?- 20.10.2022

Los Angeles merkezli Render Token, Ethereum blokzinciri üzerine inşa edilmiş dağıtılmış bir Grafik İşlemci Ünitesi (GPU) yaratma ağıdır. Render Token; GPU hesaplama gücüne ihtiyaç duyan sanatçıları ya da stüdyoları, GPU yeteneklerini kiralamak isteyen madencilik ortaklarıyla birleştirmeyi amaçlar. Render Token (RNDR) GPU hesaplama gücüne ihtiyaç duyan sanatçıların madencilerin GPU yeteneklerine erişmesini sağlayan benzersiz bir kripto para projesidir denilebilir. Render Token, kullanılmayan GPU gücünü herkesin kolaylıkla paylaşmasına olanak tanıyor. Şöyle ki sistem, ağ hesaplama sistemleriyle ilişkili teknik engelleri ortadan kaldırıyor. Sistem, render işleri yapmak isteyen kullanıcıları atıl GPU'ları olan kişilerle buluşturuyor. Bu strateji kullanıcılara önemli ölçüde zaman ve para tasarrufu sağlıyor. Zira bu görevleri kendi bünyelerinde gerçekleştirmek için üst düzey bilgisayarlar satın almalarına gerek kalmıyor.

RNDR son 24 saatte %4.09’luk yükselişle birlikte yaklaşık 8.3 TL’den işlem görüyor. RNDR’nin tüm piyasalardaki günlük işlem hacmi ise son 24 saatte yaklaşık %166 artışla birlikte 19 milyon USD olarak görünüyor. Öte yandan RDNR son 7 günde yaklaşık %13 artış gösterdi.

iPad ve iPhone'da milyonlarca yeni sanatçının, masaüstü 3D araçlarının şu anda sunduğundan çok daha basit bir iş akışıyla rndr'a dahil edilmesi gerekeceği, yeni uygulamanın tasarımında yer alan RNDR ile bu sorunu çözmenin bir yolunu bulunduğu belirtiliyor. Ayrıca yapay zeka ve raytracing’in tek bir GPU işleme hattında sorunsuz bir şekilde harmanlandığı ifade edildi. Bu durumun RNDR’nin fiyatına olumlu bir etkisi olmuş olabilir.