Ripple, ABD Dışındaki Personel Sayısını Artıracak

Ripple İcra Kurulu Başkanı Brad Garlinghouse, Bloomberg'e verdiği son röportajda şirketin bu yıl işe alacağı personelin %80'inin Amerika Birleşik Devletleri dışında olacağını açıkladı. Garlinghouse konuşmasında; Singapur, Hong Kong, Dubai ve Birleşik Krallık gibi "hükümetlerin sektörle ortaklık kurduğu ve liderlik gördükleri, net kurallar sağladıkları ve büyüme gördükleri" bölgelere dikkati çekti.

Önceki gün ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), New York Güney Bölgesi mahkemesini, SEC’nin Ripple Labs'a karşı açtığı davaya ilişkin kararını temyize götürmeye zorlayan bir başvuru yapmıştı. SEC, mahkemeden Yargıç Analisa Torres'in " karmaşık yasal sorunlar " ortaya çıkardığını öne sürerek önceki kararını gözden geçirmesini talep etmişti.

Tarihler 13 Temmuz 2023 Perşembe gününü gösterdiğinde New York Güney Bölge Mahkemesi Yargıcı Analisa Torress, SEC ile ilgili uzun süredir devam eden Ripple davasının önemli bir aşamaya gelmesini sağladı. Nitekim Yargıç Torres tarafından verilen özet kararda Ripple'ın kurumsal yatırımcılara yaptığı XRP satışlarının menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiğine; ancak halka açık borsalarda perakende yatırımcılara yapılan satışların ihlal etmediğine hükmedilmişti. Ripple davasındaki karar, Ripple'ın XRP token’ının doğrudan kurumsal yatırımcılara satışının SEC'in kurallarını ihlal ettiği; ancak borsalardaki perakende yatırımcılara yapılan tekliflerin ihlal etmediği sonucuna vardı. Bu karar kripto ekosisteminin genelinde kısmi bir zafer olarak görüldü.