Ripple CEO'su Garlinghouse Dubai Fintech Zirvesi'nde Konuştu

CNBC'nin haberine göre Ripple CEO'su Brad Garlinghouse Dubai Fintech Zirvesi'nde Ripple'ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile devam eden yasal mücadelesinin boyutlarını anlattı. Garlinghouse, "SEC ile ... kendimizi bir davaya karşı savunmak için 200 milyon USD harcamış olacağız ki bu en başından beri (insanların söylediği gibi) çok mantıklı değil." dedi. Garlinghouse, yasal anlaşmazlığın maliyetini ilk kez kamuoyuyla paylaştığını ve ABD'nin düzenleme açısından "kesinlikle sıkışmış" olduğunu savunduğunu da sözlerine ekledi.

Garlinghouse paylaştığı bir Tweet’inde de Ripple'ın ABD'nin düzenleyici ortamına yanıt olarak Dubai'ye genişleyeceğini kaydetti. Garlinghouse, Ripple'ın müşterilerinin %20'sinin "açık düzenleyici rejimlere" sahip olan ve küresel bir finans merkezi haline gelen MENA bölgesinde bulunduğunu belirtti.

Ripple'ın yaşadığı sorunlar Aralık 2020'de SEC'nin Ripple ve yöneticilerini XRP token’larını satarak menkul kıymetler düzenlemelerini ihlal etmekle suçlamasıyla başlamıştı.